Ons vakantiehuis, Kråkviken

Mooi Zweden Krakviken

Ons vakantiehuis 'Kråkviken'

Prachtige vakantie woning voor maximaal 6 personen. Gelegen aan een oude spoordijk, dichtbij een groot meer.

Wilt u dit huis huren? Ga dan naar: Micazu

Het weer in Zweden

Mooi Zweden Zomer

Geniet van de milde Zweedse zomers tijdens je vakantie

Lees meer over het weer in Zweden

Reizen naar Zweden

Mooi Zweden Vlag

Reizen naar Zweden

Bengtsfors

Mooi Zweden Bengtsfors 3

Alles over Bengtsfors

Het weer

Mooi Zweden ZomerZweden heeft een veel milder klimaat dan de meeste andere gebieden in dit deel van Europa. Dat komt door de invloed van de golfstroom, een warme oceaan stroming, die vanuit de westkust van Noorwegen naar Zweden stroomt. De duizenden meren en de Botnische Golf geven Zweden een relatief warm klimaat. De avonden zijn over het algemeen wel koeler.

 

Zonuren en neerslag

En dus kent Zweden vaak betere en stabielere zomers dan Nederland, met meer zonuren en minder neerslag. Zweden profiteert namelijk van de bergenketen in Noorwegen die veel neerslag en depressies tegenhoudt. Ook zorgen de bergen in de zomermaanden voor een föhneffect, waardoor het zelfs tot in Noord-Zweden tropisch warm kan worden.

Maar ondanks de grote kans op zon, kan het uiteraard ook gewoon regenen. Neerslag valt het meeste in aan de zuidwest kust. Het midden en oosten van Zweden zijn droger. Het allerdroogste deel van Zweden in de zomermaanden is het noorden.

Gemiddelde temperatuur

Zweden is een gigantisch groot en langgerekt land en kent daardoor meerder klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is. Februari is gemiddeld de koudste maand in Zweden. Van december tot april is er kans op sneeuwval, soms zelfs al eerder in de noordelijk gelegen regio's.

De herfst begint over het algemeen een stuk vroeger dan in Nederland, dus vanaf september moet je hier al rekening mee houden. De dagen worden snel korter en de avonden koelen af.

 

Contact ons

+31 06-33334580
+31 036-5386444

info@mooizweden.nl

Orion 3
3893DM  Zeewolde
Nederland

Over ons

Als familie hebben we ruim 25 jaar geleden onze prachtige vakantie woning in Zweden gekocht: Krakviken

Wilt u ook genieten van deze woning in een mooie, rustige omgeving?  Neem dan contact met ons op.

info@mooizweden.nl

Groeten,
Ben Scharft